compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Inspirație
  4. Din grădină pe masă
  5. Rețetă de tartă cu roșii și spanac

Rețetă

Tartă cu roșii și spanac

Roșiile și spanacul culese proaspăt din grădină sunt baza perfectă pentru o tartă gustoasă cu legume. Încercați rețeta, veți fi încântat.

Tartă cu roșii și spanac

Ingrediente

  • 225 g de aluat franțuzesc
  • 15 roșii cherry
  • 500 g de spanac proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 hașme
  • 4 ouă
  • 100 ml de smântână
  • Sare, piper, nucșoară
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Câteva fire de busuioc

Sfat

Tarta este delicioasă dacă adăugați șuncă la legume.

Tartă cu roșii și spanac

Metoda

Timp de preparare: 55 de minute

Ungeți forma de tartă cu ulei de măsline, întindeți foaia de aluat franțuzesc până când este un pic mai mare decât forma și așezați-o în formă, acoperind și marginea. Spălați spanacul, uscați-l și îndepărtați tulpinile. Tăiați roșiile cherry și usturoiul pe jumătate, apoi tăiați hașmele cubulețe. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță și sotați ușor hașmele și usturoiul, adăugați spanacul și continuați să gătiți până când acesta se înmoaie. Lăsați un pic să se răcească și întindeți pe foaia de aluat împreună cu roșiile. Amestecai cu un tel oul și smântâna și condimentați generos cu sare, piper și nucșoară. Turnați amestecul cu ou peste spanac și roșii. Coaceți timp de 25 de minute într-un cuptor cu ventilator la 160°C. Apoi rupeți frunzele de busuioc de pe tulpină și așezați-le deasupra tartei.

Distribuie