Termeni de căutare frecventi
Siropul de soc câștigă tot mai mult în popularitate de când interesantul aperitiv Hugo a început să apară în meniurile de băuturi ale multor baruri. Puteți face chiar dumneavoastră sirop de soc, aproape gratis. Vă vom arăta aici cum.
Dacă nu aveți propria tufă de soc în grădină, de unde să culegeți florile, puteți căuta în parcuri sau în luminișurile din pădure. Cum arbustul nu este foarte pretențios în ceea ce privește pământul, acesta se găsește în multe locuri din zona noastră. Cu toate acestea, culegeți florile doar la ora prânzului, când strălucește soarele, pentru a extrage toată aroma Vânzarea florilor la piețele săptămânale devine tot mai răspândită.
Sirop de soc
Pentru a face aproximativ 1,5 litri de sirop, aveți nevoie de:
Sirop de soc
Pasul 1: Spălați bine floarea de soc Fierbeți apa într-o oală mare și dizolvați zahărul în ea, apoi adăugați acidul citric.
Pasul 2: Spălați lămâile cu apă fierbinte și tăiați-le felii. Adăugați apoi lămâile feliate și inflorescențele umbelifere la apa cu zahăr.
Pasul 3: Acoperiți amestecul și lăsați-l să infuzeze timp de 3 zile, amestecând din când în când.
Pasul 4: Filtrați amestecul printr-o sită fină, apoi aduceți siropul din nou la fierbere și turnați-l în sticle curate cât timp este fierbinte.
Puteți păstra sticlele nedeschise într-un loc răcoros și întunecat timp de până la un an.
Dacă este păstrat în sticle frumos decorate, siropul de casă este cadoul perfect de dus la orice petrecere de grădină!
Siropul, diluat o parte de sirop la patru părți de apă oferă o răcoritoare cu gust floral în zilele toride de vară. Dacă doriți să încheiați seara cu un aperitiv, vă puteți bucura de siropul auriu într-un Hugo cu prosecco, apă minerală și mentă. Siropul de soc poate fi adăugat și la deserturi, într-o infinitate de posibilități. Acesta este o alternativă realistă pentru cei cu poftă de dulce: în înghețată, la îndulcirea iaurtului și a preparatelor cu brânză, în prăjituri sau în combinație cu fructe!