compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Inspirație
  4. Din grădină pe masă
  5. pesto roșu cu roșii uscate la soare și cimbru, salvie și pătrunjel

cu cimbru, salvie și pătrunjel

Sos pesto roșu cu roșii uscate la soare

Sosul nostru pesto roșu cu roșii uscate la soare și multe plante aromatice nu este doar o încântare plină de arome în combinație cu paste, ci este și garnitura perfectă pentru un grătar sau picnic.

Pesto roșu

Ingrediente

  • 300 g de roșii uscate la soare
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 50 g de semințe de pin
  • 7 fire de cimbru
  • 4 fire de salvie
  • 3 fire de pătrunjel
  • Sare, piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 strop de suc proaspăt de lămâie

Pesto roșu

Metoda

Timpul de pregătire: 20 minute

Tocați roșiile uscate la soare în bucăți mari, spălați verdeața și curățați-o de pe tulpini. Prăjiți ușor semințele de pin într-o tigaie neaderentă până când capătă o culoare maro-aurie și lăsați-le să se răcească. Tocați grosier usturoiul. Tocați fin toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau într-un castron cu un blender vertical, până când obțineți un amestec uniform. Turnați-l în borcane și păstrați-l într-un loc răcoros și întunecat.

Distribuie