Termeni de căutare frecventi
Dacă vara preferăm salatele crocante sau supele reci, masa de seară poate fi din nou fierbinte și consistentă. Rețeta noastră preferată de toamnă: Gnocchi de dovleac
Gnocchi de dovleac
Ulei de gătit, sare și pier
Gnocchi de dovleac
Spălați și tăiați dovleacul în jumătate, scoateți sâmburii și tăiați-l în bucăți mari. Adăugați sare la dovleac și usturoi curățat și apoi gătiți încet timp de aproximativ 25 de minute într-un vas de copt uns cu ulei în cuptorul preîncălzit (cu căldură din partea superioară și din partea inferioară) la 180°C. Scoateți vasul de copt. Puneți deoparte câteva bucăți de dovleac și zdrobiți dovleacul rămas cu furculița. Frământați-l într-un aluat cu usturoiul și cu făina.
Rulați-l (la diametrul de 3 cm) pe o suprafață de lucru presărată cu făină, apoi tăiați-l cât pentru o înghițitură și gătiți-le încet în apă cu sare care fierbe, până când plutesc la suprafață. Scoateți găluștele, amestecați cu bucățile de dovleac și cu puțină salată rocket și serviți cu unt topit și cu parmezan în supe.
Iată și alte subiecte de interes pentru dumneavoastră