Termeni de căutare frecventi
Acești tuberculi, folosiți deseori pe post de garnitură, provin din America de Sud și au fost aduși în Europa în secolul XVI. Cartofii sunt printre cele mai răspândite alimente, tocmai din cauză că tuberculii pot fi preparați în numeroase feluri. Vă vom oferi o prezentare generală a diferitelor soiuri de cartofi, precum și sfaturi pentru a-i cultiva ușor.
Cum se face
1
Unele soiuri de cartofi pot fi încolțiți începând din luna martie. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să puneți tuberculii într-o tavă deschisă și să îi așezați într-un loc întunecat. Timpul de încolțire scade pe măsură ce crește temperatura. 10 - 15 °C este un interval ideal. Apoi plantele de cartof pot fi așezate într-un pământ aerat și fără buruieni în aprilie, după trei-șase săptămâni de încolțire, când vremea este blândă și uscată,
2
Se poate face un șanț cu ajutorul unei sfori de plantare, în care se plantează câte un cartof la o distanță de 30 cm. Plantele au suficient spațiu pentru a se extinde dacă rândurile se află la o distanță de 70 cm unele de altele. De asemenea, este mai bine să uscați plantele în condiții de umiditate pentru a preveni bolile.
3
Plantele nu trebuie să înghețe după ce au încolțit și au ieșit din pământ. După ce ating o înălțime de aproximativ 15 cm, rândurile de plante trebuie să fie înălțate, folosind pământul dintre rânduri. Nu lăsați lumina să ajungă la tuberculi, astfel încât pe tuberculi să nu apară pete verzi cu conținut ridicat de solanină. Acest lucru asigură, de asemenea, o recoltă bogată
4
Centrele de grădinărit comercializează acum ghivece speciale pentru plante cu două straturi, pe care le puteți folosi pentru a cultiva cartofi pe balconul dumneavoastră. Un ghiveci are canale, care facilitează scoaterea tuberculilor copți. Acest ghiveci se așază într-un ghiveci obișnuit de plante. Dacă plantați ăn jardiniere, trebuie doar să vă asigurați că pământul nu se îmbibă cu apă. Pentru aceasta, așezați fragmente de lut pe pietrișul din ghiveci și apoi turnați pământ fertil. De asemenea, este util ca ulterior să creați mușuroaie de pământ.
Nu există niciun motiv pentru care cartofilor li s-au dat denumiri feminine. Se speculează că numele au fost derivate din forma feminină a cuvântului „cartof” din diferite limbi. Sunt persoane care cred că oamenii care îi cultivau au denumit cartofii după soția sau fiica lor.
„Doctorul plantelor” René Wadas
Cartofii pot fi împărțiți în diferite categorii, în funcție de perioada de recoltare a acestora, timpurie sau târzie. Conținutul de amidon și de proteine determină consistența cartofilor gătiți. În plus, pulpa și coaja pot fi galbene, roșii, violet, albastre sau negre, iar forma poate fi rotundă, alungită sau curbată, în funcție de soi. În general, soiurile mai vechi sunt cele mai aromate. Am comparat soiurile cel mai des întâlnite.:
Cerat | În principal cerat | Făinos | |
---|---|---|---|
Soiuri timpurii de cartofi | 'Sieglinde', 'Alexandra', 'Annabelle', 'Nicola', 'Princess', 'La Ratte' | 'Catriona', 'Christa' | |
Soiuri de cartofi cu perioadă medie de recoltare | 'Ramona', 'Cilena', 'Annalena', 'Angeliter Tannenzapfen' | 'Desiree', 'Quarta' | 'Bintje', 'Adretta' |
Soiuri târzii de cartofi | 'Rosa Tannenzapfen', 'Linda' | 'Agria', 'Laura' | 'Ackersegen', 'Agria', 'Afra' |
Iată alte câteva subiecte de interes pentru dumneavoastră:
Produse potrivite pentru cartofii dumneavoastră