Termeni de căutare frecventi
Utilizarea creșterii necontrolate, bogată în vitamine, la gătit
Buruienile cresc oricum și oriunde doresc - puteți fie să vă plângeți de acest lucru, fie să profitați de el. Multe dintre plantele încăpățânate sunt foarte potrivite pentru a fi folosite la gătit. Acestea ne oferă de multe ori mai mulți nutrienți decât legumele bine îngrijite. În acest articol, vă vom arăta un mod unic în care le puteți combate și vă vom prezenta șase buruieni comestibile care vin perfect în completarea unui regim alimentar sănătos. IMPORTANT: Culegeți buruienile pe care le puteți identifica în mod clar! Cea mai bună perioadă în care le puteți culege este dimineața, când plantele aromatice însă sunt suculente și proaspete.
Variate și disponibile gratuit
Bogată în vitamine
Bine-cunoscuta păpădie este ușor de recunoscut și nu aveți cum să greșiți în cazul ei, pentru că toate părțile sale sunt comestibile. Singura parte pe care nu trebuie să o folosiți este laptele alb care se scurge din tulpini - pe acesta trebuie să îl clătiți. Cu conținutul său de vitamina A și C, păpădia poate concura în mod sigur că o căpățână de salată și, de asemenea, oferă organismului nostru o mulțime de proteine și de potasiu. Ați cules cu un pic prea mult zel? Nu contează - păpădia poate fi congelată cu succes și poate fi consumată mai târziu. Pe lângă o salată aromatică, florile pot fi folosite și pentru a face ceaiuri delicioase. Produsul cel mai bine-cunoscut din flori este probabil siropul de păpădie.
Înlocuitor al spanacului
Urzicile sunt printre cele mai antipatizate buruieni din grădină - noi credem că lucrul acesta este complet nejustificat. Temutele frunze sunt pline de vitamina C, de fier și de calciu. Ca plantă medicinală, urzica este folosită chiar și pentru a trata reumatismul și infecțiile tractului urinar. Purtați mănuși când culegeți și preparați frunzele, însă frunzele își pierd rapid capacitatea de a înțepa dacă sunt gătite la abur sau tocate bine. Frunzele pot fi preparate la fel ca spanacul, sau puteți folosi această buruiană pentru a face un pesto delicios. Urzicile pot fi folosite și pentru a găti mese copioase - ca umplutură pentru ravioli sau într-o supă.
SFATUL nostru: Natura vă va mulțumi și dacă lăsați câteva urzici în grădina dumneavoastră. Acestea sunt un important adăpost pentru insecte și o sursă de hrană pentru numeroase specii de fluturi.
Aromă picantă
Piciorul-caprei pare să revină orice ați face. Dacă încă nu a cucerit și grădina dumneavoastră, o puteți căuta la marginea pădurilor - buruiana preferă să crească în locuri semi-umbrite. Frunzele tinere, cu o aromă ușor picantă, au un gust excelent, care seamănă cu un amestec de morcovi și pătrunjel. Merită să le culegeți, pentru că frunzele au cantități mari de vitamina A și de minerale, iar piciorul-caprei se situează pe primul loc, chiar deasupra verzei kale, într-un clasament al superalimentelor. Pot fi preparate și tulpinile și bobocii de flori. Cu aroma sa picantă, piciorul-caprei este planta aromatică perfectă pentru salata de cartofi; asemenea spanacului, poate fi folosit și pentru a face un piure. Sau le puteți da smoothie-urilor verzi o notă de prospețime cu câteva frunze - nu veți regreta!
Destul de amară
Rotunjoara poate fi identificată cu ușurință după florile mici, de culoare mov. Dacă nu crește pe gazonul dumneavoastră, merită să vă uitați sub gardurile vii și sub tufe. Rotunjoarei îi place să se răspândească oriunde este rece și umed. Nu culegeți prea multe astfel de frunze zbârcite deodată - poate că sunt bogate în vitamina C, dar au un gust destul de amar. Pentru a vă acomoda cu gustul, puteți adăuga o cantitate mică la untul cu verdeață sau la crema de brânză cu verdeață. Frunzele se potrivesc bine și în salate, tocănițe și omlete. Se pot consuma și florile și vârfurile lăstarilor. Având un gust destul de dulce, sunt potrivite pentru rafinarea deserturilor.
Aromă de usturoi
Leurda se găsește pe pajiști și în păduri începând din martie până la mijlocul lunii mai. Trebuie însă să fiți atenți: Pentru că frunzele acestea sunt foarte asemănătoare cu cele ale lăcrămioarei otrăvitoare, există un risc ridicat de confuzie! Față de frunzele florilor, frunzele de leurdă sunt mate dedesubt. De asemenea, puteți recunoaște leurda după mirosul său ca de usturoi, care va persista pe mâini după ce o culegeți. Ați auzit probabil de sosurile pesto și de alte sosuri din leurdă. Datorită gustului său aromat, leurda este una dintre cele mai gustoase buruieni și este o parte indispensabilă a multor meniuri ale restaurantelor.
Bogată în proteine
Este aproape imposibil să exterminați răcovina. Din fericire, puteți mânca frunzele acestora. În afara conținutului ridicat de proteine și de magneziu, planta erbacee este cunoscută și pentru aroma sa blândă, aromatică. Aceasta se potrivește bine în supe sau în salate, însă răcovina se poate folosi și în untul cu verdeață sau în alte preparate de întins pe pâine. Răcovina se găsește ușor, pentru că aceasta preferă să crească pe terenurile părăginite, de exemplu terenurile agricole sau straturile necultivate, precum și pe lângă drumuri.
Proaspete din grădină
Produse potrivite pentru cultivarea propriilor dumneavoastră alimente